simple site templates
Mobirise

Przykładowe Menu

Grupowe komponowanie dań i potraw dla każdej ilości osób.




Legenda Pater:
GN1- cała Patera
GN1/2- Pół Patery
GN1/3- 1/3 Patery
Patera GN1 ma wymiary 52x32 cm (w zestawie znajduje się patera, pokrywa, stojak, żel do bezwonnego podgrzania)

Kompozycja dań do uzgodnienia telefonicznie: 665 598 530 


Każde zestawy - potrawy tworzę dla Państwa indywidualnie z
wielką pasją do kuchni włoskiej i naszej regionalnej.

Kuchnia Włoska Zobacz: tutaj

dowóz do klienta cena - 1,80 zł za kilometr

Mobirise

Przykładowe Menu dla Dzieci

Podaj liczbę osób a dopasujemy ilośc oraz kwotę.

Gofry na gorąco / z bitą smietaną, konfiturami, owocami /
Ciasto Shrek'a
Naleśniki na gorąco / z owocami, konfiturami /
Racuchy / z jabłkami, cynamonem /
Pizza / w własnej kompozycji /
Hamburgery firmowe
Zapiekanka / różne dodatki /
Frytki
Kurczaczki / nuggetsy, skrzydełka, pałeczki z różnymi sosami /
Bułeczki firmowe z masełkiem
Napoje, soki

Przykładowe Menu dla Młodzieży (18nastki)

Potrawy przygotowane na bemarach, podgrzewane - szwedzki stół. Podaj liczbę osób a dopasujemy ilość oraz kwotę.

GN Cannelloni / w różnych sosach z różnymi sosami zapiekane serem 
GN Tortellini, Tortelloni, Raviolli / w różnch sosach zapiekane 
GN Pene Carbonara / w różnych kompozycjach 
GN Gnocchi / w różnych kompozycjach 
GN Tagliatelle Spinacci
GN Con Carne
GN Pieczywo Firmowe, masełko czosnkowe
GN Mini Rollo, pierożki / z różnymi farszami 
GN Tortille, Takos, Buritos
GN Udziec z kurczaka, Risotto
GN Devolay / z różnymi farszami 
GN Zapiekaniec / w różnych kompozycjach 
GN Sałatki, Warzywa z pary
GN Ziemniaki grilowane / z różnymi sosami 
GN Polędwiczki z kurczaka w panierce / z różnymi sosami 
GN Pizza Della Szef

Dania Szefa Kuchni

Prosimy o zwrot naczyń poprzedzony kontaktem telefonicznym do firmy "Pod Topolami"
Pstrążna ul. Topolowa 2c (mapa).
Zestawy są podawane na bemarach. Cena Zestawu na półmiskach mogą ulec zmianie.
Szef kuchni poleca również dania dla mniejszej ilości osób.
Własna kompozycja zestawu.
tel.  665 598 530 / 32 440 76 16

DANIA SZEFA KUCHNI
ZESTAW DO 20 OSÓB (ok 20kg):

-GN1 Patera mix mięsna (udko faszerowane, devolay z różnymi farszami, pałki z kurczaka, pulpety zawijane z podlędwiczką, polędwiczki zawijane z boczkiem, ze śliwką, schab z różnymi farszami, karczek).

-GN1/2 patera filet z piersi z brokułami w sosie serowym (filet z piersi kurczaka, brokuły, sos serowy).

-GN1/2 patera schab w sosie pieczeniowym (Schab lub karkówka, sos pieczeniowy).

-GN1 Tortellini (Ravioli, tortelini, torteloni, pieczarka, czosnek, brokuła, sos truflowy).

-GN1 Canelloni (Lasagne, farsz z kurczaka z szpinakiem w sosie pomidorowym zapiekane serem).

-GN1 pieczywo firmowe (bułeczki, pizzerinki, tortille z różnymi farszami, masełko czosnkowe).

-GN1 patera dodatki (Duffinki, ziemniaczki, puree, frytki, ziemniaki w różnych sosach).

-GN1 patera mix sałatek
(grecka, surówka, penne).

Wartość Zestawu: 1050 zł,
a Twoja cena to 60 zł za osobę

DANIA SZEFA KUCHNI
ZESTAW DO 15 OSÓB (ok 15kg):

-GN1 patera mix mięsna (udko faszerowane, devolay z różnymi farszami, pałki z kurczaka, pulpety zawijane z podlędwiczką, polędwiczki zawijane z boczkiem, ze śliwką, schab z różnymi farszami, karczek).

-GN1/3 patera filet z piersi z brokułami w sosie serowym (filet z piersi kurczaka, brokuły, sos serowy).

-GN1/3 patera schab w sosie pieczeniowym (Schab lub karkówka, sos pieczeniowy).

-GN1/3 patera filet z piersi w sosie  (filet z piersi kurczaka, sos)

-GN1  Canneloni  (Lasagne, farsz z kurczaka z szpinakiem w sosie pomidorowym zapiekane serem).

-GN1 pieczywo firmowe  (bułeczki, pizzerinki, tortille z różnymi farszami, masełko czosnkowe).

-GN1 patera dodatki (Duffinki, ziemniaczki, puree, frytki, ziemniaki w różnych sosach).

-GN1 patera mix sałatek (grecka, surówka, penne).

Wartość Zestawu: 770 zł,
a Twoja cena to 60 zł za osobę

DANIA SZEFA KUCHNI
ZESTAW DO 10 OSÓB (ok 10kg):

-GN1 patera mix mięsna (udko faszerowane, devolay z różnymi farszami, pałki z kurczaka, pulpety zawijane z podlędwiczką, polędwiczki zawijane z boczkiem, ze śliwką, schab z różnymi farszami, karczek).

-GN1/3 patera filet z piersi z brokułami w sosie serowym  (filet z piersi kurczaka, brokuły, sos serowy).

-GN1/3 patera schab w sosie pieczeniowym (Schab lub karkówka, sos pieczeniowy).

-GN1/3 patera dodatki (Duffinki, ziemniaczki, puree, frytki, ziemniaki w różnych sosach).

-GN1 Canelloni (Lasagne, farsz z kurczaka z szpinakiem w sosie pomidorowym zapiekane serem).

-GN1 pieczywo firmowe (bułeczki, pizzerinki, tortille z różnymi farszami, masełko czosnkowe).

-GN1 patera mix sałatek (grecka, surówka, penne).

Wartość Zestawu: 550 zł,
a Twoja cena to 60 zł za osobę

Zobacz również: Przykładowe menu

 

 

 

 Oferta Menu Kuchnia Włoska

 

 Zimna Płyta

Przykładowe MENU Weselne / Komunijne

Na dzień dzisiejszy moje MENU udoskonaliłam potrawami kuchni meksykańskiej z każdym klientem ustalam indywidualnie ilość, rodzaj, sposób podania potraw. Sądzę, że różnorodność dań, która trafia na nasze stoły usatysfakcjonuje Państwa oraz gości.
MENU obowiązuje na stołach wedle zapisu w całości.
Część 3 i 4 posiada obszerniejszą gamę potraw, zapisałam dla Państwa wszystkie potrawy, które zdobyły u klientów największe uznanie.

1. Obiadowa część:
Obiad weselny
- rosół czysty (podroby, marchewka, pietruszka, makaron), krem lub inna zupa,
- kluska śląska jasna, kluska śląska ciemna, ziemniaki z wody,
- sos pieczeniowy,
Sałatki
- z czerwonej kapusty, buraczki, młoda kapusta, seler świeży tarty, marchewka tarta, warzywka z pary / wszystkie mogą znajdować się na stole
Soki / kompoty
- 100% soki, kompoty/ brzoskwinia, gruszka, napoje gazowane (woda, coca-cola, sprite, fanta itd.)
Półmisek obejmuje następujące gatunki (waga półmiska 2 kg ustawiony co 6 osób):
- rolada tradycyjna śląska, wołowa, wieprzowa,
- schab tradycyjny w pianie,
- schab z farszem, panierka,
- schab walec z farszem w panierce,
- pieczeń wieprzowa plastrowana.
- noga z kaczki,
- udko faszerowane,
- bombka w piersi, faszerowana w panierce,
- devolai czosnkowo-szpinakowy,
- devolai z masłem i serem,
- schab nadziewany jako pieczeń,
- pierś z brzoskwinią / ananas z żurawiną,
- schab z szynką serem w panierce,

2. Słodka część:
- Tort weselny - wypieki firmy wedle życzenia.
- Ciasta kremowe różne, wypieki firmy (miodownik, orzechowe, z bakaliami, z owocami, wuzetka, nuttelowe, serniki)
Przy kompozycji MENU na miejscu ustalamy rodzaj, jakie ciasta i w jakich smakach od 2 kawałków do 3 na osobę + tort.
- owoce sezonowe w bardzo szerokiej gamie (sałatki owocowe)
- kawa (bez ograniczeń)
- ciasteczka kruche oraz cukierki czekoladowe za dodatkową umowną opłatą
- lody w pucharach za dodatkową umowną opłatą

3. Płyta
- Sałatki treściwe (z kurczakiem, szynką, rybą, warzywami, na bazie makaronu, ryżu, świeżych warzyw w sosach firmowych) Około trzech rodzaji
- pieczywo na gorąco firmowe, bułeczki + masełko czosnkowe
- mini tortille,
- mini rollo z różnymi farszami,
- szynka rolowana nadziewana, zalewana galantyną
- ser rolowany nadziewany
- mix koreczków bankietowych
- kurczak w garalecie
- pomidor koktajlowy nadziewany twarożkiem
- ogórek zielony, słupki nadziewany pastą
- koreczki z fileta matias
- mix różnych dipów do pieczywa

4. Kolacja gorąca (podana na Szwedzkim stole lub tradycyjnie)
- patera góralska (na kapuście zasmażanej, karczek peklowano-wędzony, szaszłyki, golonka tradycyjnie peklowano-pieczone w sosie meks.)
- patera schab z pieczarkami zapiekany serem mozzarella
- patera pierś z owocem zapiekany serem mozzarella
- patera pierś z brokułami zalewana sosem smietankowo-serowym (Włoskie sery)
- patera polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym
- patera canelloni w sosach do wyboru
- patera tortellini, tortelloni, ravioli, w sosach do wyboru z warzywami
- patera pierś z warzywami z sosie meks.
- patera ryba (łosoś dzwonkowany składany w całości lub mix ryby, własna hodowla karpia)
- sezonowe sałatki (grecka, pekinka)
- sosy firmowe do sałatek
- pieczarka nadziewana - grillowana
- papryczki nadziewane - grillowane
- ziemniaki nadziewane - grillowane
- dufinki, frytki, pure, 

Wigilia & Spotkania Opłatkowe

Wigilia I
Bufet na gorąco
- dorsz / polędwiczki, filet / ze szpinakowo-borkułowym przysmakiem zapiekane serem mozzarella
- rizotto
- kapusta z grzybami
- pierogi smażone
- cannelloni / farsz z rybą i warzywami / zapiekane serem w różnych sosach
- ziemniak faszerowany
- sos beszamelowy o smaku cytrynowym
- zupa krem z brokułów z grzankami lub inny krem
Bufet na słodko
- kawa, herbata, dodatki
- moczka
- miodownik
- pieczone jabłka lub banan z konfiturą
koszt zestawu za osobę 110 zł.

Wigilia II
Bufet na gorąco
- karp saute / smażony /
- ziemniak nadziewany
- kapusta z grzybami
- krokiet
- barszcz ukraiński
Bufet na słodko
- kawa, herbata, dodatki
- moczka,
- makowiec,
Koszt zestawu za osobę 90 zł.

Wigilia III
Bufet na gorąco
- sum afrykański filet
- kapusta z grzybami
- tortellini z grzybami i brokułami
- pierogi
- ziemniak z warzywami / w sosie beszamelowo cytrynowym /
- krem z borowików z łazankami
Bufet na słodko
- kawa, herbata, dodatki
- makówki
- miodownik
Koszt zestawu za osobę 140 zł.

Wigilia IV
Inspiracja indywidualna

Zimna płyta / Przekąski

Półmiski różności 380 zł (podaj etc....) .

- koreczki bankietowe
- tartinki / kanapki na różnym pieczywie / w przeróżnych smakach
- tortilla meksykańska / wołowo - wieprzowa
- pieczywo firmowe
- tacos z kurczakiem i warzywami z sosem
- bruschetta
- pomidory koktajlowe z farszem twarogowym
- ogórek faszerowany z pastą rybną
- warzywa sezonowe z różnymi dipami
- Sałatki treściwe (z kurczakiem, szynką, rybą, warzywami, na bazie makaronu, ryżu, świeżych warzyw w sosach firmowych) Około trzech rodzaji
- pieczywo na gorąco firmowe, bułeczki + masełko czosnkowe
- mini tortille,
- mini rollo z różnymi farszami,
- szynka rolowana nadziewana, zalewana galantyną
- ser rolowany nadziewany
- mix koreczków bankietowych
- kurczak w garalecie
- pomidor koktajlowy nadziewany twarożkiem
- ogórek zielony, słupki nadziewany pastą
- koreczki z fileta matias
- mix różnych dipów do pieczywa

Przykładowe Menu dla kobiet / mężczyzn

Szef kuchni dla Pań i Panów poleca potrawy kuchni
- meksykańskiej
- włoskiej
- śląskiej
- regionalnej

Wieczór Włoski

- Kawa
- Słodki bufet
- Pizza
- Canneloni z mięsem w sosie pomid. śmietankowym
zapiekane serem
- Tortellini w sosie grzybowym zapiekane z warzywami
- Canneloni wegetariańskie w sosie pomidorowym
zapiekane serem
- Tagliatelle z szpinakiem w sosie śmietanowym
- Tortille z warzywami i mięsem
- Polędwiczki z kurczaka w sosie serowym
- Udziec z kurczaka i risotto
- Bułeczki nadziewane zapiekane serem
- Pieczywo z masełkiem czosnkowym
- Sałatki

Potrawy podajemy na szwedzkim stole.

Przykładowe Menu dla firm / spotkania

Wybierz asortyment oraz jego ilość. Kwota do negocjacji. 

Adres:

"Pod Topolami"
Ul. Topolowa 2C
Pstrążna 44-284 

Dane kontaktowe:

Tel. 665 598 530
Tel. (32) 440 76 16
Facebook

Mail:
jolalazar@onet.pl