simple site templates
Mobirise

Przykładowe Menu

Grupowe komponowanie dań i potraw dla każdej ilości osób.




Legenda Pater:
GN1- cała Patera
GN1/2- Pół Patery
GN1/3- 1/3 Patery
Patera GN1 ma wymiary 52x32 cm (w zestawie znajduje się patera, pokrywa, stojak, żel do bezwonnego podgrzania)

Kompozycja dań do uzgodnienia telefonicznie: 665 598 530 


Kuchnia Włoska Zobacz: tutaj

dowóz do klienta cena - 1,80 zł za kilometr

Mobirise

Przykładowe Menu dla Dzieci

Podaj liczbę osób a dopasujemy ilośc oraz kwotę.

Gofry na gorąco / z bitą smietaną, konfiturami, owocami /
Ciasto Shrek'a
Naleśniki na gorąco / z owocami, konfiturami /
Racuchy / z jabłkami, cynamonem /
Pizza / w własnej kompozycji /
Hamburgery firmowe
Zapiekanka / różne dodatki /
Frytki
Kurczaczki / nuggetsy, skrzydełka, pałeczki z różnymi sosami /
Bułeczki firmowe z masełkiem
Napoje, soki

Przykładowe Menu dla Młodzieży (18nastki)

Potrawy przygotowane na bemarach, podgrzewane - szwedzki stół. Podaj liczbę osób a dopasujemy ilość oraz kwotę.

GN Cannelloni / w różnych sosach z różnymi sosami zapiekane serem 
GN Tortellini, Tortelloni, Raviolli / w różnch sosach zapiekane 
GN Pene Carbonara / w różnych kompozycjach 
GN Gnocchi / w różnych kompozycjach 
GN Tagliatelle Spinacci
GN Con Carne
GN Pieczywo Firmowe, masełko czosnkowe
GN Mini Rollo, pierożki / z różnymi farszami 
GN Tortille, Takos, Buritos
GN Udziec z kurczaka, Risotto
GN Devolay / z różnymi farszami 
GN Zapiekaniec / w różnych kompozycjach 
GN Sałatki, Warzywa z pary
GN Ziemniaki grilowane / z różnymi sosami 
GN Polędwiczki z kurczaka w panierce / z różnymi sosami 
GN Pizza Della Szef

Przykładowe MENU Weselne / Komunijne

Na dzień dzisiejszy moje MENU udoskonaliłam potrawami kuchni meksykańskiej z każdym klientem ustalam indywidualnie ilość, rodzaj, sposób podania potraw. Sądzę, że różnorodność dań, która trafia na nasze stoły usatysfakcjonuje Państwa oraz gości.
MENU obowiązuje na stołach wedle zapisu w całości.
Część 3 i 4 posiada obszerniejszą gamę potraw, zapisałam dla Państwa wszystkie potrawy, które zdobyły u klientów największe uznanie.

1. Obiadowa część:
Obiad weselny
- rosół czysty (podroby, marchewka, pietruszka, makaron), krem lub inna zupa,
- kluska śląska jasna, kluska śląska ciemna, ziemniaki z wody,
- sos pieczeniowy,
Sałatki
- z czerwonej kapusty, buraczki, młoda kapusta, seler świeży tarty, marchewka tarta, warzywka z pary / wszystkie mogą znajdować się na stole
Soki / kompoty
- 100% soki, kompoty/ brzoskwinia, gruszka, napoje gazowane (woda, coca-cola, sprite, fanta itd.)
Półmisek obejmuje następujące gatunki (waga półmiska 2 kg ustawiony co 6 osób):
- rolada tradycyjna śląska, wołowa, wieprzowa,
- schab tradycyjny w pianie,
- schab z farszem, panierka,
- schab walec z farszem w panierce,
- pieczeń wieprzowa plastrowana.
- noga z kaczki,
- udko faszerowane,
- bombka w piersi, faszerowana w panierce,
- devolai czosnkowo-szpinakowy,
- devolai z masłem i serem,
- schab nadziewany jako pieczeń,
- pierś z brzoskwinią / ananas z żurawiną,
- schab z szynką serem w panierce,

2. Słodka część:
- Tort weselny - wypieki firmy wedle życzenia.
- Ciasta kremowe różne, wypieki firmy (miodownik, orzechowe, z bakaliami, z owocami, wuzetka, nuttelowe, serniki)
Przy kompozycji MENU na miejscu ustalamy rodzaj, jakie ciasta i w jakich smakach od 2 kawałków do 3 na osobę + tort.
- owoce sezonowe w bardzo szerokiej gamie (sałatki owocowe)
- kawa (bez ograniczeń)
- ciasteczka kruche oraz cukierki czekoladowe za dodatkową umowną opłatą
- lody w pucharach za dodatkową umowną opłatą

3. Płyta
- Sałatki treściwe (z kurczakiem, szynką, rybą, warzywami, na bazie makaronu, ryżu, świeżych warzyw w sosach firmowych) Około trzech rodzaji
- pieczywo na gorąco firmowe, bułeczki + masełko czosnkowe
- mini tortille,
- mini rollo z różnymi farszami,
- szynka rolowana nadziewana, zalewana galantyną
- ser rolowany nadziewany
- mix koreczków bankietowych
- kurczak w garalecie
- pomidor koktajlowy nadziewany twarożkiem
- ogórek zielony, słupki nadziewany pastą
- koreczki z fileta matias
- mix różnych dipów do pieczywa

4. Kolacja gorąca (podana na Szwedzkim stole lub tradycyjnie)
- patera góralska (na kapuście zasmażanej, karczek peklowano-wędzony, szaszłyki, golonka tradycyjnie peklowano-pieczone w sosie meks.)
- patera schab z pieczarkami zapiekany serem mozzarella
- patera pierś z owocem zapiekany serem mozzarella
- patera pierś z brokułami zalewana sosem smietankowo-serowym (Włoskie sery)
- patera polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym
- patera canelloni w sosach do wyboru
- patera tortellini, tortelloni, ravioli, w sosach do wyboru z warzywami
- patera pierś z warzywami z sosie meks.
- patera ryba (łosoś dzwonkowany składany w całości lub mix ryby, własna hodowla karpia)
- sezonowe sałatki (grecka, pekinka)
- sosy firmowe do sałatek
- pieczarka nadziewana - grillowana
- papryczki nadziewane - grillowane
- ziemniaki nadziewane - grillowane
- dufinki, frytki, pure, 

Golonka

104. Golonka po Bawarsku (golonka pieczone na piwie, kapusta szefowej, ziemniaki pure/bratkartofle/ziem. nadziewane) (z/k)- Porcja 38,00zł

105. Golonka na jęzorze (golonka na ozorze w sosie meks. kapusta szefowej, ziemniaki pure/bratkartofle/ ziem. nadziewane) (b/k) - Porcja 45,00zł

106. Golonka w sosie meksykańskim (golonka, kapusta szefowej, ziemniaki pure/bratkartofle/ziemianki nadziewane) (z/k)
- Porcja 45,00zł

107. Golonka w piersi (golonka w piersi oblewane sosem, kapusta szefowej, ziemniaki pure/bratkartofle/ ziem. nadziewane) (b/k) - Porcja 45,00zł

Dodatki: smalec swojski, musztarda, chrzan, pieczywo
Golonka można też zamawiać na sztuki według wagi.
Cena do uzgodnienia telefonicznie

Wigilia & Spotkania Opłatkowe

Wigilia I
Bufet na gorąco
- dorsz / polędwiczki, filet / ze szpinakowo-borkułowym przysmakiem zapiekane serem mozzarella
- rizotto
- kapusta z grzybami
- pierogi smażone
- cannelloni / farsz z rybą i warzywami / zapiekane serem w różnych sosach
- ziemniak faszerowany
- sos beszamelowy o smaku cytrynowym
- zupa krem z brokułów z grzankami lub inny krem
Bufet na słodko
- kawa, herbata, dodatki
- moczka
- miodownik
- pieczone jabłka lub banan z konfiturą
koszt zestawu za osobę 110 zł.

Wigilia II
Bufet na gorąco
- karp saute / smażony /
- ziemniak nadziewany
- kapusta z grzybami
- krokiet
- barszcz ukraiński
Bufet na słodko
- kawa, herbata, dodatki
- moczka,
- makowiec,
Koszt zestawu za osobę 90 zł.

Wigilia III
Bufet na gorąco
- sum afrykański filet
- kapusta z grzybami
- tortellini z grzybami i brokułami
- pierogi
- ziemniak z warzywami / w sosie beszamelowo cytrynowym /
- krem z borowików z łazankami
Bufet na słodko
- kawa, herbata, dodatki
- makówki
- miodownik
Koszt zestawu za osobę 140 zł.

Wigilia IV
Inspiracja indywidualna

Zimna płyta / Przekąski

Półmiski różności 380 zł (podaj etc....) .

- koreczki bankietowe
- tartinki / kanapki na różnym pieczywie / w przeróżnych smakach
- tortilla meksykańska / wołowo - wieprzowa
- pieczywo firmowe
- tacos z kurczakiem i warzywami z sosem
- bruschetta
- pomidory koktajlowe z farszem twarogowym
- ogórek faszerowany z pastą rybną
- warzywa sezonowe z różnymi dipami
- Sałatki treściwe (z kurczakiem, szynką, rybą, warzywami, na bazie makaronu, ryżu, świeżych warzyw w sosach firmowych) Około trzech rodzaji
- pieczywo na gorąco firmowe, bułeczki + masełko czosnkowe
- mini tortille,
- mini rollo z różnymi farszami,
- szynka rolowana nadziewana, zalewana galantyną
- ser rolowany nadziewany
- mix koreczków bankietowych
- kurczak w garalecie
- pomidor koktajlowy nadziewany twarożkiem
- ogórek zielony, słupki nadziewany pastą
- koreczki z fileta matias
- mix różnych dipów do pieczywa

Przykładowe Menu dla kobiet / mężczyzn

Szef kuchni dla Pań i Panów poleca potrawy kuchni
- meksykańskiej
- włoskiej
- śląskiej
- regionalnej

Wieczór Włoski

- Kawa
- Słodki bufet
- Pizza
- Canneloni z mięsem w sosie pomid. śmietankowym
zapiekane serem
- Tortellini w sosie grzybowym zapiekane z warzywami
- Canneloni wegetariańskie w sosie pomidorowym
zapiekane serem
- Tagliatelle z szpinakiem w sosie śmietanowym
- Tortille z warzywami i mięsem
- Polędwiczki z kurczaka w sosie serowym
- Udziec z kurczaka i risotto
- Bułeczki nadziewane zapiekane serem
- Pieczywo z masełkiem czosnkowym
- Sałatki

Potrawy podajemy na szwedzkim stole.

Przykładowe Menu dla firm / spotkania

Wybierz asortyment oraz jego ilość. Kwota do negocjacji. 

Adres:

"Pod Topolami"
Ul. Topolowa 2C
Pstrążna 44-284 

Dane kontaktowe:

Tel. 665 598 530
Tel. (32) 440 76 16
Facebook

Mail:
jolalazar@onet.pl